Aan het woord

Image placeholder

“Bijzonder aan Kardinge is de directe link met omwonenden: we hebben dertigduizend buren. Die mensen wandelen en fietsen er niet alleen, ze helpen ook mee om Kardinge mooier en natuurlijker te maken. De omgeving voelt zich verantwoordelijk voor het gebied. Daar zijn we ontzettend blij mee. Willen we Kardinge verder ontwikkelen, dan hebben we de omgeving nodig. Samenwerken vind ik het belangrijkste speerpunt in onze gebiedsvisie. Dat we iedereen vragen om mee te denken met ons natuurproject Kardinge Groeit past in onze aanpak.”

Reiner Hartog, boswachter Natuurmonumenten

Image placeholder

Ik ben de natuurbeheerwereld ingestapt omdat de natuur in Nederland kwetsbaar is en bescherming nodig heeft. Ook geeft de natuur mij energie. Ik ben er graag te vinden om te ontspannen en om weer op te laden. Sinds ik bij Natuurbegraven Nederland werk, ben ik erachter gekomen dat de natuur ook enorm veel troost kan bieden. Troost aan mensen die niet meer lang te leven hebben en een laatste rustplaats komen uitzoeken en troost aan nabestaanden die hun dierbaren komen herdenken.

Ik vind het mooi om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan natuurbescherming én het welzijn van mensen.

Paul van Limpt, ecoloog Natuurbegraven Nederland

Image placeholder

Ik zet mij nu ruim 25 jaar in als trotse boswachter van Natuurmonumenten. Mensen kennen ons vaak van de uitgestrekte natuurgebieden als het Dwingelderveld of de Veluwe. Maar juist Kardinge is voor mij als boswachter Beleving een fantastisch gebied. Met zoveel directe buren en gebruikers is het fijn om de natuur te delen, zodat zowel de natuur als de mens er zijn plek vindt.

De samenwerking met natuurbegraven voelt voor mij bijna vanzelfsprekend. Juist in de natuur wordt het leven geboren en daar genieten we ook in Kardinge dagelijks van. Maar de dood hoort net zo bij de natuur. Deze kringloop van de natuur kunnen we nu vormgeven in Kardinge. Dat is een mooie gedachte.

Bart Zwiers, boswachter Natuurmonumenten

© 2022 KardingeGroeit.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring