Aan het woord

Image placeholder

“Bijzonder aan Kardinge is de directe link met omwonenden: we hebben dertigduizend buren. Die mensen wandelen en fietsen er niet alleen, ze helpen ook mee om Kardinge mooier en natuurlijker te maken. De omgeving voelt zich verantwoordelijk voor het gebied. Daar zijn we ontzettend blij mee. Willen we Kardinge verder ontwikkelen, dan hebben we de omgeving nodig. Samenwerken vind ik het belangrijkste speerpunt in onze gebiedsvisie. Dat we iedereen vragen om mee te denken met ons natuurproject Kardinge Groeit past in onze aanpak.”

Reiner Hartog, boswachter Natuurmonumenten

Image placeholder

“Als jochie was ik altijd al in de natuur te vinden en die passie is gebleven. Na een natuuropleiding werkte ik 28 jaar bij natuurbeheerorganisaties en nu alweer ruim 7 jaar bij Natuurbegraven Nederland. In mijn werk ben ik veel bezig met landschapsontwerp, natuurontwikkeling en natuurbeheer.

De verbinding maken tussen mens, natuur en het gebied, dat geeft mij energie. Naar mijn idee geeft natuurbegraven een extra dimensie aan een natuurgebied: hier worden mensen met de natuur verbonden. Het is een plek om de seizoenen te beleven, maar ook om geliefden te gedenken, en herinneringen op te halen.”

Roy Fleury, coördinator natuurontwikkeling en natuurbeheer Natuurbegraven Nederland

Image placeholder

“Ik zet mij nu ruim 25 jaar in als trotse boswachter van Natuurmonumenten. Mensen kennen ons vaak van de uitgestrekte natuurgebieden als het Dwingelderveld of de Veluwe. Maar juist Kardinge is voor mij als boswachter Beleving een fantastisch gebied. Met zoveel directe buren en gebruikers is het fijn om de natuur te delen, zodat zowel de natuur als de mens er zijn plek vindt.

De samenwerking met natuurbegraven voelt voor mij bijna vanzelfsprekend. Juist in de natuur wordt het leven geboren en daar genieten we ook in Kardinge dagelijks van. Maar de dood hoort net zo bij de natuur. Deze kringloop van de natuur kunnen we nu vormgeven in Kardinge. Dat is een mooie gedachte.”

Bart Zwiers, boswachter Natuurmonumenten

© 2022 KardingeGroeit.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring