Natuurbegraven

Het plan is om een deel van de natuuruitbreiding in te richten als een natuurbegraafplaats. Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland bieden hier mensen een laatste rustplaats. De graven gaan op in de natuur.

Eeuwigdurende grafrust

Op een natuurbegraafplaats staat de natuur voorop. De graven liggen verspreid over het gebied. Zonder grafsteen, in het begin slechts gemarkeerd met een houten boomschijf. De graven worden nooit geruimd. Dit biedt zekerheid dat ook de natuur er voor eeuwig blijft bestaan. Hoe de natuurbegraafplaats eruit komt te zien, willen we samen met u en andere betrokkenen bepalen.

Natuurbescherming

De natuurbegraafplaats maakt de uitbreiding van Kardinge mogelijk. Dankzij het natuurbegraven maken we de omgeving mooier en groener. Op de natuurbegraafplaats ontwikkelen we een gevarieerd natuurgebied, met bos, vrijstaande bomen en grasland met inheemse bloemen. Denk aan grote ratelaar, margriet en wilde peen. Vlinders, wilde bijen en vogels zullen ervan profiteren.

Natuurbegraven Nederland

Uniek is dit natuurproject niet. Natuurbegraven Nederland biedt natuurliefhebbers een laatste rustplaats in zes natuurgebieden, verspreid over Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. De zes gebieden laten zien dat natuurbegraven, mits het op de juiste wijze gebeurt, kansen biedt voor de natuur. Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland willen gezamenlijk natuur behouden, versterken en in Kardinge zelfs nieuw ontwikkelen.

Kijk even mee op onze natuurbegraafplaats Heidepol!

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

© 2022 KardingeGroeit.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring