Denk mee

Kardinge is van en voor Stadjers en Ommelanders. We vinden het belangrijk om omwonenden nadrukkelijk bij het natuurgebied te betrekken. Dat doen we al vele jaren. Ook voor deze natuuruitbreiding vragen we om hulp. Denk en werk mee! Help ons om de nieuwe natuur tot een succes te maken.

Plan staat niet vast

We staan aan het begin van een lang traject. Dit plan roept vragen op, ook bij ons. Wat voor landschap willen we realiseren? Waar leggen we de paden neer? Waar mogen bezoekers parkeren? Deze en andere vragen willen we samen met omwonenden helder beantwoorden. Zodat we geen punten over het hoofd zien. Met elkaar overzien we het natuurproject nu eenmaal beter. Op deze manier hopen we samen een plan te maken waardoor iedereen straks volop kan genieten van het nieuwe natuurgebied.

De natuuruitbreiding en de natuurbegraafplaats vereisen een wijziging van het bestemmingsplan. Hoe dit werkt, wat de stappen zijn en hoe u kunt meedenken, vindt u hier.

Betrokken buurtbewoners

In Kardinge spelen omwonenden al jarenlang een sleutelrol. Ze zijn – net als wij – begaan met het gebied. Een grote groep buurtbewoners helpt en denkt mee. Het plukbos, de speelnatuur van OERRR en het plan Kardings Ontzet om Kardinge te verbinden met omliggende natuurgebieden: allemaal zijn ze bedacht door buurtbewoners. Ook steekt een grote groep vrijwilligers de handen uit de mouwen. Ze onderhouden het plukbos en de speelnatuur, organiseren natuurexcursies en voeren het bosbeheer uit.

Wij hebben in Kardinge een goede samenwerking met maatschappelijke organisaties in de directe omgeving. Van schoolprogramma’s en excursies tot plukbossen en beheerwerk met zorgboerderij de Golden Raand. Het is de wens van zowel Natuurbegraven Nederland als Natuurmonumenten om deze relaties te versterken en uit te breiden.

Word vrijwilliger!

Kardinge Groeit biedt veel kansen. Voor nieuwe natuur en recreatie, maar ook voor onze vrijwilligers om initiatieven te ontplooien. Voor de natuuruitbreiding, maar ook voor de rest van Kardinge, zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Om de natuur te onderhouden, mogelijk een nieuw plukbos te realiseren of voor het organiseren van activiteiten.

Lijkt het u wat om vrijwilliger in Kardinge te worden? Neem dan contact met ons op.

Op de hoogte blijven? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden

© 2022 KardingeGroeit.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacyverklaring